22 NİSAN KORONAVİRÜS VERİLERİ
Bugün 37 bin 535 yeni testin sonucunu aldık. 3 bin 83 yeni hasta tespit edildi. Bugün düne göre hasta sayısı düştü. Toplam vaka sayımız 98 bin 674’e ulaştı. Son 24 saat içinde 117 hastamızı kaybettik. Düne göre düşüş var. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Gelmesini en çok umut ettiğimiz günler hiç vefat haberi vermeyeceğimiz günlerdir. Yoğun bakımdaki hasta sayımız 1814. Bunların 985’inin solunumu yapay yolla sağlanıyor. Hastalığı yenen 1559 vatandaşımızla birlikte iyileşen hasta sayımız 16 bin 477’ye ulaştı.
İşte Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları;
Güven yoksa böyle bir mücadele yürütülemez. Bir salgınla ilgili bilgiyi örtmek salgın kadar tehlikelidir. Mücadelenin şeffaflıkla yürütüldüğüne inananlara yürekten teşekkür ediyorum. Güveni zedeleyecek sözlerin sahipleri bilerek bilmeyerek bu tedbirleri tehlikeye atıyor. Bugün sizinle sağlık çalışanlarımıza bilim kurlumuza mücadele stratejimize güveninizi konuşacağım.
İYİ GİDİYORUZ AMA BU İŞ BİTTİ DENİLEMEZ
Koronavirüs ile mücadelemizde her yeni gün daha iyiyiz. Daha ilerideyiz. Elimizdeki bilgiler bize salgının kontrolümüz altında olduğunu gösteriyor. Tedbirleri uygularsak ölüm oranları düşüyor, kesin olan budur.
Koronavirüsten son 24 saate can kaybımız 117’dir. Böylece ülke genelinde vefat sayımız 2 bin 376 oldu.
Yatak doluluk oranlarımız yüzde 70’lerden 30’lara çektik. Yüzde 80’lere yakın seyreden yoğun bakım oranlarımız süreçte yüzde 60’lara indirdik. Pandemiye rağmen yoğun bakım odalarımız pandemiden önceki kadar bile dolu değildir. Hastanelerimizin salgınla mücadeleye nasıl hazırlandıkların ortaya koymaktadır. Avrupa ülkelerinin ABD’nin karşılaştığı dramatik sahneleri yaşamadıysak sebebi açıktır.
ZATÜRE ORANI NE KADAR DÜŞÜRÜLÜRSE…
Türkiye’de her 3 yataktan sadece 1 tanesi doludur .Avrupa’da bütün yatakların dolu halde olduğunu stadyumlarda hasta bakıldığı düşünüldüğünde aradaki fark net bir şekilde görülmüş olacaktır. Zatüre oranı ne kadar düşürülürse ölüm oranı o derece azalmaktadır. Yoğun bakımda entübe hasta sayısı da o randa azalmaktadır.
DÜNYA GENELİ ÖLÜM ORANLARI DAHA YÜKSEK
ABD’de ölüm oranı yüzde 5 İspanya’da yüzde 10.5 İtalya 13.2 İngiltere 13.5 Fransa 17.3 Çin yüzde 5,5 Türkiye 2.3 burada gördüğünüz oranlar o kadar yüksekse hastalar o kadar geç fark edilmiş demektir. İtalya dünya ortalamasını yükselten dramatik bir artışa sahip.
İspanya da İtalya gibi ortalamayı yükselten bir ölüm grafiği var. ABD ise diğer ülkelerden farklı seyretti. Aniden ortalamanın üstüne çıktı sonra altına düştü sonra yeniden bir yükseliş içinde olduğunu görüyoruz.
Kaynak: www.abcgazetesi.com